Aktivering med nøglekort

1. Forudsætninger

De følgende betingelser skal være opfyldt, før du begynder:

• Internetadgang: Du skal have internetadgang under hele installationen.
    • Krav til OS & Browser: Minimumskrav for installation af NemID
    • Nøglekort: Du skal have brevet med nøglekortet som du har modtaget på brev parat
    • NemID nummer: Står i brevet med nøglekortet. Har du mistet dit NemID nummer skal du kontakte din NemID administrator. Er du selv NemID administrator skal du kontakte support.
    • Installationskode: Du skal have din installationskode parat. Koden har du modtaget på brev, SMS eller via din NemID administrator.

2. Sådan gør du

Før du går igang med installationen skal du have læst det brev der kom sammen med nøglekortet. Det beskriver hvad et NemID består af og en kort installationsvejledning.

3. Gå ind på nets-danid.dk

I brevet med nøglekortet står adressen hvor du skal aktivere dit NemID med nøglekort.

Gå ind på: " www.nets-danid.dk/udsted_noeglekort "

4. Accepter vilkår

Før du begynder installationen skal du læse og acceptere vilkår for oprettelse af NemID medarbejdersignatur. Klik derefter på " Næste"

installation_noeglekort_001

5. Undersøger Java installation

Installationen undersøger nu om du har en korrekt version af Java installeret. Mangler du Java, eller er din version uddateret kan du hente en ny her: www.java.com

installation_noeglekort_002

6. Aktivering af NemID medarbejdersignatur

Før du kan anvende NemID medarbejdersignatur skal den installeres. Indtast NemID nummer fra brevet med nøglekortet.

Mangler du brevet der hørte sammen med nøglekortet kan du kontakte din NemID administrator som kan oplyse dit NemID nummer.

Indtast derefter installationskoden som du har modtaget seperat fra brevet med nøglekortet.

Mangler du brevet med installationskoden kan du kontakte din NemID administrator som kan sende en ny installationskode.

Klik derefter på " Næste"

installation_noeglekort_003

7. Vælg personlig adgangskode

Du skal nu vælge en personlig adgangskode som kun du kender til.

Det er denne adgangskode du skal benytte hver gang du anvender NemID. Adgangskoden har ikke nogen udløbstid, så vælg derfor en sikker adgangskode som du både kan huske, men ikke skriver ned på et papir.

I vinduet til højre kan du se om din adgangskode overholder minimumskravene for en god adgangskode.

Når din adgangskode er accepteret, skal du klikke på " Næste"

installation_noeglekort_004

8. Selvvalgt bruger-id

Ligesom med NemID Privat har du muligheden for at vælge et selvvalgt bruger-id. Det kan IKKE være det samme som til dit private NemID.

Ønsker du ikke selvvalgt bruger-id kan du blot klikke på " Næste"

installation_noeglekort_005

OBS: Du kan ikke på et senere tidspunkt vælge et selvvalgt bruger-id!

9. Indtast nøgle fra nøglekortet

Du skal nu indtaste en nøgle fra nøglekortet. Find den 4 cifrede værdi, og indtast de 6 cifre til højre.

Klik derefter på " Næste"

installation_noeglekort_006

10. NemID er nu oprettet

Du er nu klar til at anvende dit NemID med nøglekort på offentlige og private sider.

Har du valgt et selvvalgt bruger-id kan du skrive det ned, så du ikke glemmer det.

OBS: Du må IKKE skrive dit NemID nummer eller selvvalgte bruger-id på nøglekortet!

installation_noeglekort_007

11. Har du stadig brug for hjælp?

Hvis du stadig har problemer er du velkommen til at ringe til vores support som gerne hjælper dig med råd og vejledning.

Hvis du har brug for mere hjælp kan du altid kontakte Nets DanID support.

Kontakt support

Brug for hjælp?

Hjælpen er nær.